Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Ρευματολόγου Δημήτρη Παππά.

Ο κύριος Παππάς εκπαιδεύτηκε εξ ολοκλήρου στη Ρευματολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες στο νοσοκομείο Johns Hopkins. Το Johns Hopkins θεωρείται το κορυφαίο νοσοκομείο στις ΗΠΑ και κατατάσσεται ως το πρωτοπόρο στη ρευματολογία. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης του βραβεύτηκε από το ίδρυμα Arthritis Foundation.

Μετά το πέρας της ειδίκευσης του παρέμεινε στο Johns Hopkins ως λέκτορας Ιατρικής και μετέπειτα ως επίκουρος καθηγητής ιατρικής.

Κατόπιν συνέχισε ως επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Εκτός από τη φροντίδα ασθενών με ρευματολογικές παθήσεις, συνέχισε την έρευνα του στις φλεγμονώδεις αρθρίτιδες, και το διδακτικό του έργο σε φοιτητές ιατρικής και ειδικευόμενους ρευματολογίας. Το νεοσύστατο υπό την ευθύνη του κέντρο μυοσκελετικού υπερήχου για τη διάγνωση και τη θεραπεία ρευματολογικών νόσων γνώρισε επιτυχία που προκάλεσε το ενδιαφέρον των αμερικάνικων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στα τέλη του 2013 επέστρεψε στην Ελλάδα και διατελεί διευθυντής του ρευματολογικού τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Παράλληλα διατηρεί τη θέση του επίκουρου καθηγητή ιατρικής στο πανεπιστήμιο Columbia και τακτικά επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη για να διδάξει και να φροντίσει ασθενείς που εισάγονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Columbia.

Ταυτόχρονα είναι επιστημονικός διευθυντής στον ερευνητικό οργανισμό Consortium of Rheumatology Researchers of North America που διαθέτει τη μεγαλύτερη κοόρτη ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα ρευματολογικά νοσήματα. Από το 2019 είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου (Board of Directors) του non for profit κλάδου (Research Foundation) του ως άνω οργανισμού.

Έχει συγγράψει πολλαπλά επιστημονικά άρθρα σε υψηλού κύρους διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και κεφάλαια σε ιατρικά συγγράμματα αναφοράς.

Το ιατρείο του εξειδικεύεται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στις φλεγμονώδεις αρθρίτιδες και σπονδυλοαρθρίτιδες (ρευματοειδή, ψωριασική, εντεροπαθητική, αγκυλοποιητική, αδιαφοποίητη, αντιδραστική, ουρική κλπ).

Με βάση την διεθνή κατανομή expertscape κατατάσσεται στο κορυφαίο 1% (0.79%) των experts στην αρθρίτιδα.

 

Docnexus top doctors

 

 

 

Δημήτριος Α. Παππάς, MD, MPH
Ειδικός Ρευματολόγος
Διευθυντής Ρευματολογικού Τμήματος
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής
Columbia University Νέας Υόρκης
Πρώην Επίκουρος Καθηγητής
Johns Hopkins, Βαλτιμόρη

 

Δέχεται ασθενείς κατόπιν ραντεβού

 

Δευτέρα έως Παρασκευή (9:00 - 18:00)
Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Λεωφόρος Κηφισίας 56 και Δελφών
Μαρούσι, ΤΚ 15125
4ος όροφος (Είσοδος από Δελφών)
Τηλέφωνο :
Fax : 
210-619-9996
210-619-9995
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

 

View My Board Certification Status